top of page
IMG_7448.HEIC

Útvonalak

velenceito

Velencei-tó

Velencei-tavi sétarepülés útvonala
(~20-30 perc, 72 Km)

Tököli felszállás után északnyugat felé vesszük az irányt. Tárnok felett nyugta felé fordulunk, és a 7-es út és M7-es autópálya között megcélozzuk a Velencei-tavat. Innen már látszik a tó. Utunk során érintjük Martonvásárt, Baracskát és Kápolnásnyék érintésével elérjük a tavat. Berepülünk a tó fölé és körülbelül a közepe táján teszünk pár fordulót, hogy mindenki megcsodálhassa a látványt. Végül délnek fordulunk és Pusztaszabolcs (PTB Vor) érintésével hazafelé vesszük az irányt.  

budVarosn

Budapesti városnézés

(~15-20 perc, 35 Km)
Budapesti városnézés repülővel

Tököli felszállás után északnak fordulva a Duna vonalát követve elérjük a Csepel-sziget északi csücskét. Itt van a Rákoczi híd és a "MOL torony". Tovább menve nyugatra a Budaörsi repülőtér és a XI. kerület látható, keletre Dél-Pest és kicsit távolabb közepes látási viszonyok esetén is látható a Liszt Ferenc (Ferihegy) Nemzetközi Repülőtér. Folytatjuk a városnézést egészen a Petőfi hídig. Itt teszünk pár fordulót és utána visszafordulunk Tököl irányába.

vertes

Vértes

(~45-55 perc, 142 Km)
Vértes, Tatabánya sétarepülés útvonala

Tököli felszállás után, Tárnok felett Bicske felé vesszük az irányt. Elrepülünk Biatorbágy mellett és láthatjuk a biatorbágyi tavakat. Tovább haladva Bicske felé elérünk Etyekre ahol láthatjuk a filmgyár épületeit. Bicske felett fordulunk Tatabánya felé. Itt egy völgyön keresztül megkerülve a Vértest északról eljutunk Tatabányára. Látható lesz a Turul-emlékmű és a tatai tórendszer. Tatabánya felett délnyugatra fordulunk Oroszlány irányába. Elrepülünk a kecskédi repülőtér felett és Oroszlány felett fordulunk délkeletnek Pusztaszabolcs (PTB Vor) irányába. Átkelünk a Vértes felett, majd Csákvár és Perkáta után a Velencei-tó felett csodálhatjuk meg a tavat. Pusztaszabolcs (PTB Vor) után irány vissza Tökölre.

visegrad

Visegrádi vár

(~50-60 perc, 160 Km)
Visegrádi vár sétarepülés

Talán ez az egyik legszebb útvonal. Tököli felszállás után, Tárnok felett Esztergom felé indulunk. Elrepülünk Biatorbágy mellett és láthatjuk a biatorbágyi tavakat. Páty, Tinnye, Pilisjászfalu, Dorog útvonalon a Pilis keleti oldala mentén érjük el Esztergomot. Mielőtt Esztergomhoz érnénk elrepülünk a híres esztergomi repülőtér mellett. Itt működött id. Rubik Ernő repülőgépgyára. Nem repülünk be Esztergom fölé, még előtte fordulunk nyugat felé a Dunakanyar irányába, de az esztergomi Bazilika és a párkányi híd is szépen látszik. Utunk a Dunakanyaron át vezet a visegrádi Fellegvárhoz. Itt teszünk pár kört a vár felett aztán a Duna vonalát követve beérünk a Szentendrei-sziget fölé. Végig a Duna a vonalát követve a Pilis nyugati oldalán elérjük a fővárost. Megyeri híd, Omszki-tó, Békásmegyer és elérkezünk a Margit-szigethez. Itt elénk tárul a város. Csodás látvány a budai hegyekre a Budai várra, Citadellára és a Parlamentre. Közepes látási viszonyok esetén is szépen látni a Liszt Ferenc (Ferihegy) nemzetközi repülőteret. Innen sajnos nem mehetünk tovább a Duna vonalán, ezért a János-hegyi kilátó felett Budakeszi, Farkashegyi repülőtér, Biatorbágy, Érd érintésével érkezünk vissza Tökölre

balaton

Balaton

(~60-70 perc, 210 Km)
Balatoni sétarepülés

Tököli felszállás után, északnyugat felé vesszük az irányt. Tárnok, Gárdony útvonalon elrepülünk a Velencei-tóhoz. Jó látási viszonyok mellett innen már látni a célt. Székesfehérvár felett a Balatont vesszük irányba. Nem sokkal utána Balatonkenese fölött megérkezünk a Balaton fölé. Az északi part mentén közelítjük meg Tihanyt. Tihany felett teszünk pár kört és Zamárdi érintésével megyünk Ságvár felé. Itt van a Siófok-Kiliti repülőtér ami elég forgalmas, hétvégéken sok az ejtőernyős ugrás, ilyenkor nem engednek a közelébe. Ekkor Tihanytól a déli part irányába egyből Pusztaszabolcsra (PTB Vor) megyünk. Pusztaszabolcs (PTB Vor) után Szigetszentmártonon keresztül hazafelé vesszük az irányt, és leszállunk a tököli repülőtéren.

bottom of page